Thema 4: Op wielen

Tips:

. . . . . .

Woordbingo

In dit bestand vind je woordkaartjes en 8 verschillende bingokaarten, passend bij de geleerde letters uit thema 1,2,3 en 4. Print de bingokaarten en woordkaartjes, knip ze uit. Gooi alle woordkaartjes in een bakje/mandje/hoge hoed en trek er steeds een kaartje uit. De kinderen kruisen de woordjes af of leggen een fiche op het genoemde woord. Wie heeft er als eerste bingo?

. . . . . .

Woorden flitsen – bewegend leren

Lijn 3 heeft een letter/woordenflitser die opgenomen is in de standaard lessen. Toch vind ik het soms fijn om zelf een woordflitser te maken met PowerPoint. In de presentatie staan niet alleen woorden, ook afbeeldingen. Bespreek van tevoren met de leerlingen welk geluid of welke beweging jullie gaan maken als deze afbeelding langskomt!

. . . . . .

Dobbelwoorden

Voor deze activiteit hebben leerlingen alleen een dobbelsteen, potlood en papier nodig! Gooi de dobbelsteen en kijk welke letter jij moet gebruiken om een woord te schrijven.

. . . . .

Hi! Ik ben Demi

Welkom op mijn kleine stukje van het internet, hier deel ik wat mij als startende leerkracht inspireert. Zo hoop ik anderen ook te inspireren. Een win-win situatie, noemen we dat! Dit jaar geef ik les aan groep 3. Toch maak ik ook materiaal voor de midden- en bovenbouw. Neem eens een kijkje!

@demileertdoor op Instagram