Thema 2: De boom

Woordkaartjes

Voor thema 1 maakte ik zelf woordkaartjes. Dit was ik voor thema 2 weer van plan, totdat ik de woordkaartjes van Juf Merel ontdekte! Merel heeft de woordkaartjes voor alle thema’s op haar website gezet en dus zal ik deze in mijn klas gaan gebruiken. Download de kaartjes van Juf Merel hier.

. . . . . .

Dobbel en zoek * en **

Benodigdheden: dobbelsteen, pionnen, fiches, één speelbord, voor elke speler een zoekveld, de leeskaartjes 1 keer geprint.

Gooi met de dobbelsteen en loop met je pionnetje naar het juiste vak. Lees het woord wat in het vak staat en zoek in het zoekveld naar hetzelfde woord. Hier leg je een fiche op. Kom je op een vakje met een blaadje? Pak een leeskaartje met hetzelfde blaadje erop (geen niveauverschil). Lees het kaartje, hierna mag jij zelf een woord kiezen om een fiche op te leggen in het zoekveld! Wie is het eerste bij de finish, of heeft het eerst zijn zoekveld vol?

. . . . . .

Rijtjeslezen

In dit bestand vind je 24 kaarten met woordrijtjes die passen bij thema 2. Met deze kaartjes zijn verschillende werkvormen te bedenken, aan de icoontjes kunnen de leerlingen zien welk kaartje ze al hebben gelezen.

. . . . . .

Woordengrafiek ***

Elke *** leerling krijgt een blad en gebruikt zijn/haar kleurpotloden om de woorden te omcirkelen in het vak boven de grafiek. (‘blauw’ met groen, ‘bang’ met geel..) Hoeveel keer komt een woord voor? Het aantal vakjes wordt gekleurd in de grafiek. Aan het einde wordt het aantal opgeschreven in het vakje.

. . . . .

Dobbelwoorden

Een goede herhaling van de geleerde letters in thema 1 en 2. Lamineer het blad en geef een groepje leerlingen een dobbelsteen. Hun worp geeft aan welke letter ze moeten gebruiken in het woord dat ze opschrijven.

. . . . .

Hi! Ik ben Demi

Welkom op mijn kleine stukje van het internet, hier deel ik wat mij als startende leerkracht inspireert. Zo hoop ik anderen ook te inspireren. Een win-win situatie, noemen we dat! Dit jaar geef ik les aan groep 3. Toch maak ik ook materiaal voor de midden- en bovenbouw. Neem eens een kijkje!

@demileertdoor op Instagram