Download: Twee soorten dagritmekaarten voor de midden- en bovenbouw

Het is de periode van afscheidsmusicals, DMT-toetsen en formatie-sensatie. Voor sommigen, inclusief ondergetekende, dé periode om voorwerk te doen voor volgend schooljaar. Call me crazy, maar ik vind het fijn om de drukte bij het lamineerapparaat te ontwijken en bepaalde voorbereidingen al vóór de zomervakantie te treffen. De dagritmekaarten bijvoorbeeld!

Volgend jaar krijg ik voor het eerst de verantwoordelijkheid over mijn eigen groep. Ineens mag ik zélf beslissen welke dagritmekaarten ik gebruik of hoe ik mijn lokaal in wil richten. Ik moet zeggen: dat voelt fijn. Het afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd van mijn fouten, leerlingen en duo-collega’s. Ik heb dan ook geen spijt dat ik hier de tijd voor heb genomen dit schooljaar.

Toen ik op zoek ging naar dagritmekaarten vond ik veel verschillende opties. Toch vond ik niks waar ik écht blij van werd. Onduidelijke plaatjes, drukke lettertypes en missende vakken waar ik wel een kaartje voor wilde. Dus besloot ik mijn eigen versie te maken. Of eigenlijk: twee!

Krijtbord

Het eerste setje heeft de bekende krijtbord-opmaak met gekleurde icoontjes en een strak lettertype. De kaartjes zijn per setje hetzelfde, alleen de opmaak is anders.

Licht en blauw

Het tweede setje heeft een lichte, rustige opmaak met een blauw lijntje, hetzelfde strakke lettertype en gekleurde icoontjes. Iets rustiger op het bord, maar even goed te lezen.

Extra’s

Elk setje bevat zowel de dagritmekaarten als kaartjes met de dagen, maanden en nummers. Ook zijn er andere kaartjes om je bord mee in te richten, zoals ‘niet vergeten’ of de ster-groepen.

Gebruik je de dagritmekaarten? Tof! Stuur een foto, of tag mij op Instagram. Dat vind ik altijd leuk om te zien.

25 gedachtes over “Download: Twee soorten dagritmekaarten voor de midden- en bovenbouw

 1. Mariska Franken

  Hoi, wat een mooie kaarten, ik ga ze gebruiken. Heb je een format zodat ik ook nog zelf GVO erbij kan maken? Dank je, groetjes, Mariska.

 2. Dieteke Lemos

  Dag, heb je toevallig hier ook een bestand van die we kunnen bewerken? Ik mis namelijk nog een paar vakken die wij aanbieden in groep 7/8. Dan kan ik die nog toevoegen. Ik zou ze namelijk graag willen gebruiken voor in onze klas!

 3. Yvonne

  Wat is het lettertype van deze dagritmekaarten? Ze zijn echt super leuk, ik zou graag de rest van mijn lokaal ook in dit lettertype willen!

 4. els hartog

  Hoi, Dankjewel voor je leuke kaarten! Ik mis ook nog iets: kanjertraining, themawerk en SUPERlezen. Wil jij deze misschien nog naar mij mailen? Ik koos de donkere variant! Of dat ik het zelf kan aanpassen?

 5. Hilde

  Dankjewel voor deze mooie kaarten! Ik mis nog een aantal onderdelen voor mijn klas. Heb je het bestandje ook digitaal en zou je deze met mij willen delen?

 6. Ingrid Egberts

  Hoi, bedankt voor de dagritmekaarten. Super mooi. Zou jij mij kunnen zeggen welk lettertype je hebt gebruikt. Daar zoek al een tijd naar.

 7. Jeanine Dros

  Hi, super leuke kaartjes! Ik mis nog een aantal kaartjes (klaarwerk, Blink en kanjertraining). Is er misschien een Word document? Zou u mij die willen sturen? Alvast bedankt!

 8. Tessa Moree

  Hoi! Ik vindt de kaarten super mooi! Ben ook benieuwd naar een versie die je zelf kan bewerken…
  Mis ook een paar kaartjes. Zonde als die dan net ontbreken…
  Al vast bedankt!

  • Hi Tessa! Dat snap ik helemaal, ik ben zelf ook een Pietje precies en houd alles graag hetzelfde. Helaas kan je de kaartjes niet zelf bewerken.
   Als je nog geïnteresseerd bent mag je altijd een mailtje sturen naar liefdevoorlerennet@gmail.com , dan kijk ik wat ik voor je kan doen! Groetjes, Demi

Geef een reactie